Over kvw

Het Kindervakantiewerk Heythuysen is een organisatie die zich sinds 1963 inzet voor de jeugd in eigen dorp. De organisatie groeide ieder jaar gestaag, vandaar dat in 1978 werd besloten om een officiële stichting in het leven te roepen.

KVW vindt meestal plaats in de laatste week van de basisschoolvakantie. In 2023 is de KVW week van 21 augustus 2023 t/m 25 augustus. De gehele week worden dan allerlei spellen en activiteiten georganiseerd voor kinderen uit het dorp. Het overgrote deel van de basisschooljeugd neemt deel aan deze week. Ook zijn er nog diverse brugklassers die nog graag meedoen met KVW. Als de kinderen / jongeren (helaas) te oud worden om mee te doen met KVW, dan kunnen ze zich al snel aanmelden als hulpleiding. Deze leiding assisteert bij spellen en andere activiteiten tijdens de week. Als je eindelijk vijftien bent geworden, dan mag je meedoen als groepsleider! En aangezien wij ieder jaar weer de beschikking hebben over ongeveer honderdvijftig vrijwilligers, hebben wij over helpende handjes dus niets te klagen! Tenslotte hebben we ook een grote groep hoofdleiders: deze hoofdleiders zorgen ieder jaar voor het programma, het decor, de spellen, het thema, enzovoorts. Daarnaast heeft KVW een vijfkoppig bestuur, dat verantwoordelijk is voor een goede gang van zaken.

Om de organisatie van deze week, met honderden deelnemers, in goede banen te leiden is het KVW in Heythuysen gesplitst in drie groepen: A-, B- en C-groepen. Kinderen worden op basis van de basisschoolklassen ingedeeld in deze groepen. Deze drie groepen gaan apart van elkaar op pad, en draaien hun eigen programma af. Het overkoepelende element is het thema: alle groepen volgen het verhaal van het thema van de week.

Iedere dag begint met een kort toneelstukje. Want iedere KVW-week staat een grote gebeurtenis centraal. Zo hebben we in het verleden onder andere bezoek gehad van bijvoorbeeld Pinokkio. Pinokkio was het zat om als pop door het leven te gaan, en trok de wijde wereld in, op bezoek bij verschillende sprookjes. De kinderen hebben een ontroostbare Gepetto geholpen om aan het einde van de week toch zijn geliefde Pinokkio weer te vinden. En de kinderen van Heytse hebben zelfs Harry Potter geholpen met het verslaan van Voldemort! Talloze figuren hebben in verleden KVW Heytse bezocht. Om er maar eens een paar te noemen: Ali Baba, Vadertje Tijd, Merlijn de Tovenaar, Baer Bakstein, en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Ieder jaar staat er dus weer opnieuw een bepaald figuur met een eigen verhaal centraal tijdens KVW, en moeten de kinderen middels allerhande activiteiten en opdrachten helpen om dit verhaal tot een goed einde te brengen.

Behalve de KVW-week aan het einde van de zomervakantie, organiseert KVW nog meer activiteiten. Zo zorgt KVW er altijd voor dat Sinterklaas in november feestelijk wordt onthaald in Heythuysen. En ook de verjaardag van de koning laten wij niet onopgemerkt voorbijgaan: op Koningsdag wordt ook altijd een activiteit georganiseerd. En tot slot zijn we ook tijdens de carnaval actief: sinds carnaval 2008 organiseert KVW de Kinjerboorebroeloft in Heythuysen.

Deelname KVW & privacy (AVG)
Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met de persoonsgegevens van onze deelnemers. Aan deelname aan het KVW zitten wel een aantal zaken verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid dat je op beeldmateriaal komt te staan en het doorgeven van bepaalde relevante gegevens. Wil je precies weten wat wij met jouw gegevens doen? Lees dan ons AVG PROTOCOL.